dimecres, 23 d’octubre del 2013

A la pell de la infantesa

         Llegia, poc a poc, sense pràctica. Amb els ulls brillants com dues espelmes, gaudia de cada paraula que comprenia i més encara de totes aquelles que no havia escoltat mai. Els contes que el pare li havia contat anys abans seguien emocionant-la. Imaginava, amb tots els detalls possibles com serien els personatges que l’havien acompanyada a les seues nits més fosques. Tornava a llegir paraules que ja coneixia de memòria i que, tanmateix, encara l’encuriosien i feien somniar una part del seu cervell. En devorar la darrera paraula, tancava el llibre amb energia, sortia volant del llit i corria a la prestatgeria.

          Va restar una estona observant les col·leccions de contes que hi havia situats a l’estant més baix i, al fons del seu ventre, va sentir quelcom que li demanava alguna cosa nova. Alçà la mirada, com la princesa que admira bocabadada el castell des de fora. De menuda havia cregut que aquells llibres grossos i polsegosos que guardaven als estants més alts eren llibres màgics perquè els utilitzaven els pares en cas d’emergència. Eren llibres savis, havia deduit un dia i per això l’atreien tant. Alguna vegada havia intentat arribar a ells, escalant per les prestatgeries, desafiant la gravetat i el sentit comú però mai aconseguia agarrar-los. En fi, estaven fora de l’abast d’aquelles manetes fines i queferoses. 

              Per sort, això no era tot. A l’estant del mig, les novel·les ordenades per l’atzar formaven un mar de colors i formes distintes cadascuna d’elles. Llibres grossos, fins, de colors, blancs, d’aventures, de misteri, d’amor... Tot un laberint on perdre’s una nit d’insomni. Va escalar un poc, per poder llegir amb més facilitat els títols que se li oferien. No sabia si eren els colors, els títols, els autors o simplement una força estranya que l’impulsava a triar-ne un. Entre una novel·la de terror de colors sinistres i un llibre gros de poesia contemporània, es deixava endevinar un llibret blanc, de dimensions escasses i sense un títol visiblement cridaner. Va traure’l, amb cautela, inquieta pel que hi podia trobar. Va observar amb tímidesa aquelles pàgines dèbils i brutes sense intuir que aquells primers versos quedarien marcats a la seua pell per sempre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada